Δελτίο τύπου
Την Κυριακή 29 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στην κατασκήνωση της Μητρόπολης, στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.
Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους μικρούς κατασκηνωτές και στους γονείς τους είπε: «πριν λίγο μνημονεύσαμε τους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο . Η Εκκλησία μας σήμερα συναντά τα πρόσωπα τους. Όλοι οι Απόστολοι είναι μεγάλοι και σπουδαίοι, γιατί έδωσαν τη μαρτυρία του Χριστού και σφράγισαν με το μαρτύριο την ομολογία της Πίστης τους.
Οι δύο Απόστολοι , τους οποίους γιορτάζουμε σήμερα , ήταν διαφορετικοί. Ο Απ. Πέτρος ήταν ψαράς . Ο Χριστός τον συναντά στη θάλασσα της Τιβεριάδας. Στην κλήση του Χριστού ο Απόστολος ανταποκρίνεται αμέσως . Και ο αγράμματος ψαράς Πέτρος γίνεται η πέτρα της πίστεως, πάνω στην οποία οικοδομείται η Εκκλησία.
Ο Απόστολος Παύλος υπήρξε άριστος γνώστης της ελληνικής φιλοσοφίας . Δεν είδε το Χριστό , δεν ήταν παρών στην Πεντηκοστή , αλλά παρ’ όλα αυτά η καρδιά του φλέγεται για τη δόξα του Θεού . Είναι ο καταρράκτης της πίστεως .
Και οι δύο Απόστολοι συναντώνται μέσα στην αγάπη του Χριστού. Η Εκκλησία μας τους γιορτάζει μαζί, για να μας διδάξει την ενότητα…»
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος παρακάλεσε τους παρευρισκόμενους γονείς να επιμένουν στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους «εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου» .
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως

[justified_image_grid ng_gallery=45]