Η Πανήγυρις της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Συκεών

Η ενορία των Αγίων Θεοδώρων Συκεών πανηγύρισε στις 22 Δεκεμβρίου 2023 τη μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας, την οποία ο Ιερός Ναός έχει την ιδιαίτερη ευλογία να τιμά μαζί με τους Αγίους Θεοδώρους Τήρωνα και Στρατηλάτη.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Θ. Λειτουργίες τα πρωινά της Δευτέρας 18 και Τρίτης 19 Δεκεμβρίου, καθώς συνεχίζεται στην ενορία  το σαρανταλείτουργο της εορτής των Χριστουγέννων. Μετά τη Θ. Λειτουργία της Τρίτης, διανεμήθηκαν περισσότερα από 100 δέματα με τρόφιμα και άλλα αγαθά σε ασθενέστερους οικονομικά αδελφούς μας. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέσθηκε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. Το βράδυ της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου έγινε κατανυκτική αγρυπνία κατά την οποία τέθηκε σε προσκύνηση το ιερό λείψανο της Αγίας.

Το απόγευμα της παραμονής, Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής με πλειάδα ιερέων και πλήθος κόσμου. Τη διακονία του λόγου είχε ο π. Διονύσιος Τζίτζος, ο οποίος περιέγραψε αναλυτικά τον συγκινητικό βίο της Αγίας Αναστασίας και προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν τη γενναιότητα, τη θυσιαστική προσφορά της στους φυλακισμένους χριστιανούς και μάρτυρε, καθώς και το ταπεινό της φρόνημα.

Το πρωί της κυριώνυμης ημέρας της εορτής, τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  κ.κ. Βαρνάβα. Ο ποιμενάρχης  στον εμπνευσμένο λόγο του μίλησε για τη δύναμη και την αξία της πίστης στον Χριστό, μια πίστη που διέκρινε τη μεγαλομάρτυρα Αγία μας, μια πίστη που μας επιτρέπει να ζήσουμε πιο έντονα και πιο βαθιά τη μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τους πατέρες της ενορίας και τους συνεργάτες τους για την εξαιρετική οργάνωση της πανηγύρεως και απηύθυνε στον λαό του Θεού εγκάρδιες ευχές για τις Άγιες Εορτές. Τέλος, χειροθέτησε τον π. Γεώργιο Αντωνιάδη με το  οφίκιο του Οικονόμου.

Εκ του Ιερού Ναού