Δελτίο Τύπου

Το πρόγραμμα ΚΟΣΜΟΣ – The COSMOS Project  αφορά στην ανταλλαγή κατασκηνωτών ανάμεσα στην Ιερά Μητρόπολη Βοστώνης των Η.Π.Α. και την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι και περιλαμβάνει και από τις δύο πλευρές, 1 εβδομάδα κατασκηνωτικής ζωής και εμπειρίας και μία εβδομάδα περιηγήσεων. Το εγχείρημα αυτό το οραματιζόταν εδώ και χρόνια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Βαρνάβας και έφτασε πλέον το πλήρωμα του χρόνου για να πραγματοποιηθεί και με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βοστώνης κ. Μεθοδίου.

Προηγήθηκε πολύ δουλειά και υπερατλαντικές επικοινωνίες, ώστε φέτος, το Καλοκαίρι του 2017, να έχουμε τη χαρά να υποδεχόμαστε 21 νέους με τους συνοδούς τους από την Ι. Μητρόπολη Βοστώνης που έφτασαν την Κυριακή 24 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη, για να φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων στο Ποσείδι και στη Μακρυνίτσα. Αντίστοιχα, 24 νέοι με τους συνοδούς τους από την Ιερά μας Μητρόπολη, θα έχουν τη μοναδική εμπειρία να φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Βοστώνης που βρίσκονται στο New Hampshire.

Τα αγόρια και τα κορίτσια που ήδη φιλοξενούνται στις κατασκηνώσεις στο Ποσείδι και στη Μακρυνίτσα, ενθουσιάστηκαν με την Αβραμιαία και ολόκαρδη φιλοξενία και ενθουσίασαν τα παιδιά που τα υποδέχτηκαν σαν φίλους και φίλες!
 
Καλές εμπειρίες
[justified_image_grid flickr_user=136043835@N03 flickr_photoset=72157683472268722]