Μήνυμα από τη Διοργάνωση

 

Λαχτάρισε ο άνθρωπος να νιώσει ελεύθερος! Αγωνίστηκε να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής, να μην πεθαίνει της πείνας, να μπορεί να ταξιδεύει, να ονειρεύεται, να ερωτεύεται, να αποφασίζει αυτός για ό,τι θέλει.

Έφτιαξε μηχανές, ταξιδεύει στο διαδίκτυο, ακολουθεί και ακολουθείται από χιλιάδες άλλους ανθρώπους, από όλα τα σημεία της γης. Βάζει φίλτρα στις φωτογραφίες του, μπαίνει και βγαίνει σε κόσμους εικονικής πραγματικότητας που του υπόσχονται ότι του αξίζει να νιώθει θεός!

Νιώθει όμως και μόνος, νιώθει και ανικανοποίητος. Όσο αυξάνει η πληροφορία, αυξάνει και το άγχος. Παλεύει με τις σχέσεις, ελπίζοντας ότι δεν θα τον προδώσουν. Τις προδίδει συχνά πρώτος αυτός μέσα στην αίσθηση βάρους της δέσμευσης. Ενώ έχει πολλά, νιώθει πως απειλείται. Φεύγει κυνηγημένος από την διαφορετικότητα. Δυσκολεύεται να εμπιστευτεί, φοβάται το ξένο.  Κοιτάζει καχύποπτα τους άλλους και απαιτεί οι άλλοι να επιβεβαιώνουν τον δικό του εαυτό.

Είναι νέος και σκέφτεται πως στο τέλος κάτι καλό θα βγει, αλλά οι μεγάλες κοινωνικές κρίσεις, οι οικονομικές, η πανδημία και τώρα ο πόλεμος, απειλεί αυτήν την ελπίδα.

Σε έναν κόσμο που ακόμα γεννάει πόνο εμείς ελπίζουμε πως το μήνυμα αγάπης και ειρήνης του Χριστού είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Εμείς πιστεύουμε πως έχουμε να μάθουμε ο ένας τον άλλον, να ζήσουμε μαζί, να κουβεντιάσουμε, να γνωριστούμε.

Σας προσκαλούμε στη 3η Πανελλήνια Συνάντηση Ορθοδόξων Νέων που διοργανώνει και φιλοξενεί η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως με τη συνεργασία πολλών ανθρώπων που αγαπούν και νοιάζονται τις νέες και τους νέους και που ο καημός για μια ακόμα πιο ειρηνική κοινωνία δεν τους αφήνει αδιάφορους, με θέμα: «Από τον Διχασμό στην Ενότητα. Η Πίστη ως Ελπίδα».

Με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Βαρνάβα, σας περιμένουμε στην κατασκήνωση «Ευλογημένο Καταφύγιο, Άξιον Εστί», στην Μακρυνίτσα περιοχής Σιδηροκάστρου, το τριήμερο 19-21 Αυγούστου 2022. Τον χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου μπορείτε να τον διαβάσετε εδώ.

Το ηλικιακό εύρος των συμμετεχόντων είναι από 18-30 έτη.

Η Διαμονή στην Κατασκήνωση και η Συμμετοχή στο Πρόγραμμα είναι Δωρεάν.

Η μετακίνηση προς την Κατασκήνωση είναι Δωρεάν εφόσον γίνει με τα Λεωφορεία που θα διατεθούν για αυτόν τον σκοπό.

Πληροφορίες για το Πρόγραμμα παρακαλώ πατήστε εδώ

Για την Αίτηση Συμμετοχής παρακαλώ πατήστε εδώ

Πληροφορίες για την τοποθεσία και τις εγκαταστάσεις της Κατασκήνωσης πατήστε εδώ.

 

Με ευγνωμοσύνη για το ενδιαφέρον σας,

Ο επιστημονικά υπεύθυνος της διοργάνωσης

 

Αλέξης Λάππας

Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής Παιδιών και Εφήβων

 

 

Επιστροφή στη σελίδα της 3ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ορθοδόξων Νέων