ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΣτον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ωραιόκαστρο τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης  9 Αυγούστου 2022 η ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.
«Η εποχή μας έχει ανάγκη της σιωπή, της νηπτικής διαδικασίας, της αναζήτησης του θείου, με τούτη τη σκέψη άρχισε το κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος και συνέχισε «η εποχή του Δεκαπενταύγουστου είναι πρόσφορη,  για  να σιγήσει ο άνθρωπος και να συναντηθεί με το Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη δημιουργία του Παρακλητικού Κανόνος. Σταμάτησε στο πρόσωπο  του Θεοδώρου Λασκάρεως του βασιλέως, στο αξίωμα, και ποιητού των θεομητορικών ύμνων. Ο πόνος της χηρείας υπήρξε η αιτία έμπνευσης της σύνθεσης. 

Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε το κήρυγμά του με μια δέηση στην Παναγία την Ωραιοκαστρινή στην οποία, μεταξύ των άλλων, απηύθυνε την ικεσία:« Παναγιά μου Ωραιοκαστρινή, άπλωσε το μαφόρι Σου πάνω από το λαό προστατευτικά, γίνε φωτεινή νεφέλη και οδήγησε τον κατά το θέλημα του Υιού Σου».

Ακολουθεί ηχητικό αρχείο με το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως

[justified_image_grid flickr_user=136043835@N03 flickr_photoset=72177720301190143]