Δελτίο τύπου

Ανήμερα της διπλής γιορτής του Ευαγγελισμού, Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας  ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Εύοσμο.

Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαιτέρως πανηγυρική και το εορταστικό χρώμα επέτεινε  η έντονη παρουσία της Ελληνικής Σημαίας και των μαθητών των Σχολείων.

Ο  Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας  με ενθουσιασμό και συγκίνηση αναφέρθηκε στο θαύμα  που φέρει το όνομα :Ευαγγελισμός. «Ευαγγελισμός σημαίνει καλή είδηση, είπε ο Σεβασμιώτατος. Ο ουρανός συνομιλεί με τη γη και οι άνθρωποι «χαίρουσι χαράν μεγάλην». Μια κοπελίτσα στη Ναζαρέτ επιλέγει το σχέδιο του Θεού, μια κοπελίτσα που την στολίζουν όλες οι χάρες και όλες οι αρετές, με κορωνίδα την αρετή της ταπείνωσης. Η συνάντηση με τον Άγγελο αποτελεί ένα θαύμα, η σύλληψη άνευ ανδρός συνιστά ένα θαύμα. Από την ημέρα του Ευαγγελισμού, το θαύμα ψηλαφείται, εγγίζεται  για όσους παραδίδονται στην πανσοφία του Θεού με εμπιστοσύνη».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, πλαισιωμένος από τους πατέρες του Ναού,  τέλεσε τη Δοξολογία για τη μεγάλη επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, ενώ ήταν παρόντες  οι μαθητές που έφεραν τη σημαία, οι συνοδοί καθηγητές τους, πρόσωπα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Στρατό καθώς και πλήθος κόσμου.     

Εκ του Γραφείου Τύπου

 

[justified_image_grid flickr_user=136043835@N03 flickr_photoset=72157679538950818]