ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον πανηγυρικό Εσπερινό, ο οποίος τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια και τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών της Μητροπόλεως στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Εύοσμο, χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης,  την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019.

Ο Πανιερώτατος κ. Ιωάννης στο κήρυγμά του, επεσήμανε με σοφία τα εξής: «στη σκηνή του Ευαγγελισμού αναπτύσσεται όλη η θεολογία της αγίας Τριάδος. Στο γεγονός παρίστανται ο κελεύων Θεός, το ενεργούν άγιο Πνεύμα και, εκ μέρους της ανθρωπότητας, η Παρθένος Μαρία, η Οποία με την υπακοή Της ανατρέπει  τη φύση και εγκαινιάζει το δρόμο της σωτηρίας».

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας, αφού  ευχαρίστησε τον προϊστάμενο, π. Γεώργιο Μίλκα, και τους πατέρες του Ναού για την άρτια ετοιμασία της Ιεράς Πανηγύρεως είπε με έμφαση και απευθυνόμενος στον προσκεκλημένο Ιεράρχη ο οποίος φέρει στον τίτλο του την επωνυμία Θερμοπυλών «ας ξέρετε ότι και εμείς εδώ στη Μακεδονία είμαστε ταγμένοι να  φυλάμε Θερμοπύλες. Και θα φυλάμε Θερμοπύλες υπακούοντας στο θέλημα του Θεού, έχοντας την προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου και προσδοκώντας την ημέρα της δικαίωσης.»   

Εκ του Γραφείου Τύπου

 

 [justified_image_grid flickr_user=136043835@N03 flickr_photoset=72157707777854164]