Δελτίο τύπου

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 η καθιερωμένη Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στο πλαίσιο της “Εβδομάδας Ιερατικών Κλήσεων” στη φιλόξενη κατακόμβη του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ηλιουπόλεως.

Η Σύναξη αυτή, στην οποία συμμετείχαν νέοι και νέες από τις ενορίες της Μητροπόλεως, ξεκίνησε με την τέλεση του Αναστάσιμου Εσπερινού και ακολούθησε εισήγηση από τον ομιλητή της βραδιάς, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγόριο με θέμα: “Οι Προφήτες, οι Απόστολοι και οι Νέοι σήμερα”.

Καλωσορίζοντας τον υψηλό προσκεκλημένο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, τον ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησης και τόνισε τους ιδιαίτερους πνευματικούς δεσμούς και τις ομοιότητες των δύο Μητροπόλεων, ενώ επαίνεσε τους συμμετέχοντες για τη μαζική συμμετοχή και σε αυτήν τη δράση της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά την εμπεριστατωμένη εισήγηση του Μητροπολίτη Περιστερίου, ακολούθησε γόνιμος διάλογος και συζήτηση. Στο τέλος δε της σύναξης μοιράστηκε ένα ενθύμιο για όλους και παρατέθηκε δεξίωση με τη φροντίδα του Ιδρύματος Νεότητας.